Udskriv

Tequilafremstilling

Sendt til Om TequilaClub Danmark

Tequilafremstilling

 
  • 109575340.HLI6buXO.SeleccionfinalDSC 7545
  • 109575343.pVdf6u1Q.SeleccionfinalDSC 7570



Det tager 8-10 år for Agave planten at modne og blive anvendelig til fremstilling af tequila. Når agaven skønnes moden bliver den høstet. Høstningen foregår manuelt. Sjak af høstarbejdere - Jimadors - går fra plante til plante med en lang stang påmonteret et skarpt tallerkenformet blad. Bladet stikkes ind ved plantens bund og den skæres fri. Når planten er "nedlagt" skæres bladene fra og tilbage ligger piñaen, som den op til 20 kg tunge agavekrop kaldes.

Kernen (kaldet piña på grund af den store lighed med en ananas) hakkes i store stykker og dampkoges i ca. syv timer. Efter afkøling vaskes piñaen og skæres i små strimler, som presses for at udtrække saften. Denne saft tilsættes sukker og gær, inden blandingen gæres i store tanke i to-tre dage. Den gærede væske destilleres to gange i pot stills eller column stills. Destillatet lagres i kortere eller længere tid alt efter om det skal være blanco, reposado, anejo eller extra anejo. Der er naturligvis flere varianter til fremstillingen end den her beskrevne. 

 

 

Her er en fin lille video som illustrerer tequilaens fremstillingsproces.